Back to All Events

Benutten Amerikaanse zakencultuur; belangrijke factor voor succesvol ondernemen

Een Nederlander die gaat ondernemen in China bereidt zich grondig voor. Maar bij vertrek naar de Verenigde Staten, springen ondernemers onvoorbereid in het vliegtuig. “Zo ingewikkeld kan het toch niet zijn”, “mijn Engels is prima” en:  “zijn er nou echt van die grote culturele verschillen?”, zijn veelgehoorde opmerkingen.

Na de eerste stappen op de Amerikaanse markt horen we vaak andere geluiden. Maar liefst 33% van de Nederlandse ondernemers in de VS geeft aan dat het zaken doen in de VS lastiger is dan in Nederland door de zakelijke cultuurverschillen. Dit blijkt uit het onderzoek “Dutch Ventures in the United States” dat mede door Fenedex werd ondersteund. Het begrijpen van de Amerikaanse zakencultuur wordt als belangrijke succesfactor genoemd voor het ondernemen in de VS!

Nita Korsten gaat in deze workshop van een dagdeel in op:

·      Culturele verschillen en overeenkomsten tussen de VS en Nederland

·      Subculturen binnen de VS

·      Wat betekent dit voor u als ondernemer:

o   Pitches en presentaties

o   Uw website

o   Samenwerken met business partners

o   Aannemen en aansturen van personeel

o   Overig (afhankelijk van specifieke wensen van deelnemers)

We werken in een groep met maximaal 15 personen zodat er een grote interactie mogelijk is. Via de intake kunt u kenbaar maken waar u specifieke behoefte aan heeft, zodat we daar in het programma rekening mee kunnen houden. 

Voor meer informatie en aanmelden